Genmaicha thee bij het diner

Gepubliceerd op 14 juli 2023 om 16:16

Genmaicha een heerlijke thee met een bijzonder verhaal.

Genmaicha is een melange van groene thee uit Japan met daarbij geroosterde bruine rijst. Een thee die lijkt op popcorn thee, want door het roosteren poffen sommige rijstkorrels wat eruit ziet als popcorn. 

Maar Genmaicha heeft ook een andere naam, in de volksmond wordt het ook wel Thee van het Volk genoemd. Dit stampt uit de periode dat er weinig thee oogst was. Een Japanse theeboer bedacht  om de thee aan te vullen met rijst. Rijst was er tenslotte in overvloed. En in vergelijking met de pure thee was rijst veel goedkoper.

 

Inmiddels is Genmaicha een populaire theesoort geworden in Japan. en gaan er verschillende legende rond. Een daarvan zegt dat een bediende wat rijstkorrels in zijn mouw had en dat deze per ongeluk in de thee viel van zijn meester waarvoor hij thee inschonk.

 

 

Smaak en maaltijd:

Genmaicha heeft een milde smaak met zoete tonen welke zacht en licht in de mond proeft. Het is dan ook een perfecte thee om te drinken wanneer je begint met het drinken van groene thee.  Deze thee is ook heerlijk om te combineren met hartige en zoete gerechten.

Zoals bijvoorbeeld bij een filmavond met popcorn, heerlijke zoet toetjes of bij een home made hartige tomatensoep. Je kunt de thee zowel warm als koud serveren.

 

Gezondheid:

Genmaicha is erg gezond en in Japan is het gebruikelijk om deze thee dagelijks te drinken vanwege de gezondheidsvoordelen. Het heeft een krachtige anti oxiderende en ontstekkingsremmende effecten. Het is goed voor je huid, anti-agiging, helpt te ontspannen, beschermt het immuunsysteem, ontgift lichaam en geeft je stofwisseling een boost.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.