Een theetje uit Zuid-Afrika ... Rooibos

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 04:41

Rooibos…

 

Hou jij er van? Om heel eerlijk te zijn ben ik niet echt een fan van rooibos. Gewoon omdat het niet mijn smaak is. Iedereen heeft zo zijn eigen smaakvoorkeur. Toch laat ik me met regelmaat verleiden tot een kopje rooibos thee, gewoon om mijn eigen smaakbibliotheek te verruimen.

En dan gebeurd het wel eens dat het in de gootsteen beland  … Oeps 

Maar ja, gelukkig gaat het niet alleen om wat ik er van vindt. Een vriendin van mij is er weer erg gek op. En ik moet toegeven de kleur van een kopje rooibos thee is prachtig.

 

Eigenlijk is het wel gek, dat we rooibos thee zeggen… want rooibos is eigenlijk helemaal geen theesoort. De rooibos is namelijk niet gemaakt van de blaadjes van de theeplant (Camelia Sinensis).

 

Rooibos is van een plant die van de vlinderbloemen familie afstamt welke voorkomt in Zuid-Afrika.

Deze plant heeft een groene kleur en lange fijne naaldjes welke na het plukken eerst worden gestampt en daarna in te zon worden gedroogd. Hierdoor ontstaat de rode kleur zoals je kent van rooibos. 

 

Rooibos is rond de tweede wereld oorlog naar Nederland gekomen. In die tijd was er namelijk schaarste aan zwarte thee en was alleen verkrijgbaar met de bon. Rooibos was wel vrij te verkrijgen. Dus vandaar dat men massaal rooibos begon te drinken.

 

Tegenwoordig drinkt men niet rooibos omdat er een schaarste is aan zwarte thee, maar gewoon omdat men het een heerlijke smaak vindt en het weer een andere smaak heeft dan de theesoorten. 

 

Voor de rooibos fans onder ons ... rooibos is steeds meer in opmars. En bij de theewinkels dan ook in verschillende smaken te verkrijgen.

 

Benieuwd naar de theesoorten van Thee & Kaart ... deze vindt je in de webshop


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.