Thee: het alcoholvrije drankje

Of je nu wilt minderen met alcohol, voorgoed wilt stoppen met alcohol, of tijdelijk stopt wegens zwangerschap of om andere redenen,

Thee & Kaart staat voor je klaar met tips en theeadviezen.

Speciaal voor diegenen die graag een wijntje drinken bij een kaasplankje, raadt Thee & Kaart de volgende heerlijke theesoorten aan:

- Oolong
- Milky Oolong

Deze twee theesoorten vinden hun oorsprong in Taiwan en worden ook wel "gekneusde" thee genoemd. Door het kneuzen van de buitenranden van de theebladeren ontstaat een zwarte/groene thee, waarbij de buitenkant geoxideerd is en de binnenkant nog groen.

Oolong heeft een lichte notensmaak, terwijl Milky Oolong een volle, romige smaak heeft doordat de theebladeren boven melk worden gestoomd. Beide theeën zijn heerlijk bij een stokbroodje met kaas of een romige soep, zoals pompoensoep. Ze worden voornamelijk gedronken in de middag en avond.

 

De groene thee Yunnan Green uit China is een thee die je uitstekend kunt gebruiken als vervanger voor witte wijn.

De Yunnan Green groene thee past goed bij salades, kip gerechten en kaas.

 

Darjeeling thee uit India heeft een kruidige afdronk en gaat goed samen met kruidige worstjes of kruidige gerechten.

Natuurlijk kun je ook andere soorten thee of kruidenthee gebruiken als vervanging voor wijn.

 

In het boek van Mariella Erkens, "Thee: de nuchtere neef van wijn", kun je hier meer over lezen. Ik heb persoonlijk gekozen voor theesoorten die ook verkrijgbaar zijn in ons assortiment.

 

Je ontdekt jouw persoonlijke voorkeur voor thee als wijnvervanger door verschillende soorten thee te proeven en te ervaren. Geniet ervan!

Wil je precies weten hoe je wijnthee zet? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Wil je jouw thee serveren als wijn? Gebruik dan hittebestendige wijnglazen of champagneglazen.

Als je wijnglas vaatwasserbestendig is, weet je dat het ook hittebestendig is. Maar giet nooit water van 100 graden direct in het glas!

 

Met deze handige tea maker zet je moeiteloos je favoriete thee klaar. Hoewel hij vaak wordt gebruikt voor het maken van verfrissende ijsthee, kun je er ook thee in zetten die je als wijnvervanger wilt drinken. Het glas van deze fles kan temperaturen van 0 tot 100 graden Celsius aan, waardoor hij perfect is voor zowel koude als warme thee. Schenk de thee in wijnglazen en de fles wordt een prachtige eyecatcher op tafel. Ideaal voor gebruik op feestjes of tijdens gezellige (alcoholvrije) borrelavonden.

5 Tips voor het maken van wijn-thee

 

- Zet de thee sterker door meer theebladeren te gebruiken, maar let op: laat de thee NIET langer trekken!
- Giet de thee eerst in een theepot en laat het theewater 4 à 5 minuten afkoelen voordat je het in een wijnglas schenkt.
- Verwarm het wijnglas voor door er warm kraanwater in te gieten.
- Zet de thee 5 minuten voordat je deze wilt serveren en schenk deze al uit.
- Op deze manier kan de thee afkoelen tot ongeveer 55 graden voordat je hem serveert.

Krijg je gasten op bezoek en wil je iets unieks? Kies dan voor een theebloem!

Theebloem

€ 4,99

Theebloem

€ 4,99

"Theebloem: een ware theebelevenis

Ervaar het spectaculaire moment van het zien bloeien van een theebloem. Leg de theebloembol in een glazen theepot of hittebestendig wijnglas, schenk er heet water op en geniet van het langzaam ontvouwen van de bloem en de heerlijke aromageur die vrijkomt.

Theebloemen zijn perfect voor speciale momenten zoals bruiloften, verjaardagen of feestdagen zoals Pasen, Kerst en Oudjaarsavond.

Dankzij hun platte vorm passen ze gemakkelijk door de brievenbus en kunnen ze zelfs als verrassing worden verzonden in een envelop."