Maak je eigen Home Made Glühthee, Glühwein of Glühsap

Glühthee:

Schenk 1 liter kokend water over 4 gram Glühwein spices + 4 gram pure thee (zwart, groen of rooibos). Laat dit 4 tot 8 minuten trekken.

Schenk de thee in glazen.

Tip: Voeg suiker toe voor een zoetere smaak.

 

Glühwein:

Gebruik 500 ml zoete rode wijn.

Voeg de wijn samen met 10 gram Glühwein spices toe tot net onder het kookpunt en laat dit 10 minuten verwarmen. Voeg 40 tot 60 gram suiker toe, roer goed en schenk in.

Tip: Bij 1 liter wijn gebruik je 20 gram Glühwein spices en 80 tot 120 gram suiker.

Wijntip: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grenache, Moscato Nero of kookwijn.

 

Glühsap:

Gebruik 500 ml druivensap OF een combinatie van 250 ml druivensap en 250 ml appelsap.

Voeg 10 tot 15 gram Glühwein spices toe aan het sap en breng dit aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen en schenk in.

Tip: Als je het sap zoeter wilt hebben, gebruik dan alleen druivensap.

Tip: De Glühwein spices kun je in een theefilterzakje of thee-ei in het hete water, sap of de wijn hangen, of los toevoegen, maar zeef het dan wel even bij het inschenken.

Heerlijk geurende, kruidige, biologische specerijenmelange om zelf Glühthee, Glühsap of Glühwein mee te maken.

 

Glühthee:

Schenk 1 liter kokend water over 4 gram Glühwein spices + 4 gram pure thee (zwart, groen of rooibos). Laat dit 4 tot 8 minuten trekken.

Schenk de thee in glazen.

Tip: Voeg suiker toe voor een zoetere smaak.

 

Glühwein:

Gebruik 500 ml zoete rode wijn.

Voeg de wijn samen met 10 gram Glühwein spices toe tot net onder het kookpunt en laat dit 10 minuten verwarmen. Voeg 40 - 60 gram suiker toe, goed roeren en inschenken.

Tip: Bij 1 liter wijn gebruik je 20 gram Glühwein spices en 80 - 120 gram suiker.

Wijntip: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grenache, Moscato Nero of kookwijn.

 

Glühsap:

Gebruik 500 ml druivensap OF een combinatie van 250 ml druivensap en 250 ml appelsap.

Voeg 10 - 15 gram Glühwein spices toe aan het sap en breng dit aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen en schenk in.

Tip: Als je het sap zoeter wilt hebben, gebruik dan alleen druivensap.

Tip: De Glühwein Spices kun je in een theefilterzakje of thee-ei in het hete water, sap of de wijn hangen, of los toevoegen, maar zeef het dan wel even bij het inschenken.